Free shipping on all orders above €75 in BE & NL

Top 9 plantaardige melk vervangers

 

 

Got ... Mylk?

De dagen zijn voorbij waar je melkkeuze beperkt was tot magere, halfvolle of volle melk; met de populariteit van veganisme en zuivel vrije diëten die omhoogschieten, is er nu veel meer dat je kunt melken dan alleen een koe! Goed voor onze planeet, heerlijk smakend en allergeen-vriendelijk, het is geen wonder dat er nu meer en meer melk alternatieven in de rekken komen. Of je nu lactose intolerant bent of niet, er zijn een aantal geweldige opties om te ontdekken die nieuwe smaken en voordelen zullen toevoegen aan je smoothies, eiwit shakes en smoothie bowl. Hier is onze top 9 selectie plantaardige melk alternatieven ... 

Havermelk

Als je zuivel en lactose volledig wilt schrappen, is er maar één melkalternatief dat echt goed uitkomt: havermelk. Vetarm, vezelrijk, milieuvriendelijk EN oh zo romig, havermelk is de echte MVP van alle plantaardige melk alternatieven. Onze ultieme favoriet is de Oatly havermelk voor onze shakes, smoothies en bowls. En de Oatly havermelk professional voor je lattes!

Amandelmelk

Amandelkmelk is een van de meest populaire melk alternatieven en is niet voor niets geliefd bij velen. Voedzaam en veelzijdig, je kan amandelmelk gebruiken voor pannenkoeken, bakrecepten, smoothies - noem maar op, amandelmelk has got your back! Maar pas op: Let op voor de toegevoegde suikers, kies zeker een ongezoete variant zonder toevoegingen. Onze favoriete combinatie met amandelmelk is de volgende: 2 schepjes chocolade proteïne poeder van Your healthy fix met 350 ml amandelmelk + 1 eetlepel pindakaas. YUMM!

Rijstmelk

Rijstmelk is de ultieme allergenenvrije melk - ze is vrij van gluten en noten en zoet van smaak dankzij het hogere gehalte aan koolhydraten. Als je rijstmelk gaat kopen in de supermarkt, zoek dan naar een versie met extra calcium. Of combineer met 2 schepjes van onze proteïne blends, zodat je vitaminen en mineralen behoeften volledig worden gedekt!

Kokosmelk

Kokosmelk is de favoriet voor al wie houdt van tropische vibes! Met meer vet en minder koolhydraten, is dit een uitstekende keuze voor diegenen die zweren bij koolhydraatarme diëten zoals Keto. Maar wees gewaarschuwd, aangezien er nu zoveel kokosmelk op de markt is, is het belangrijk om slim te kiezen en te controleren op additieven, stabilisatoren en verdunde producten!

Hazelnootmelk

Chocolade verslaafd? Hazelnoot melk in combinatie met onze chocolade proteïne poeder zal je VERSTELD doen staan, het smaakt werkelijk naar vloeibare nutella! Gebruik hazelnoot melk ook om vegan brownies of gebak te maken.

Cashew melk

Ja, zelfs deze noot kan je "melken"! Probeer cashew melk, het romiger alternatief voor zijn meer populaire tegenhanger, amandelmelk. Cashewmelk is een natuurlijke bron van proteïne, de perfecte aanvulling voor de Your healthy fix proteïne shakes, dit verhoogd je proteïne inname nogmaals!

Hennepmelk

De volgende op de lijst, hennepmelk! Wees gerust, hennepmelk is dan wel afkomstig van de cannabis plant maar heeft geen psychoactieve eigenschappen en heeft alleen nog veel meer gezondheidsvoordelen! Het melkalternatief is rijk aan eiwitten en een geweldige bron van Omega 3,6 & 9 en is super duurzaam en mild van smaak. Geweldig voor proteïne havermout of ontbijtgranen.

Macademia melk

Deze melk vervanger is al enorm lang een favoriet in Australië, maar doet er een beetje trager over om België en Nederland te bereiken. Macademia melk is de meest romige plantaardige melkvariant die er bestaat. En plus, ze is suikerarm, ketovriendelijk en een uitstekende bron van vitamine D en B12! VK - waar wachten we op ?!

Sojamelk

Hoe kunnen we de OG van melkalternatieven vergeten? Voordat er haver-, amandel- en cashewmelk op de markt kwamen, was sojamelk het enige alternatief voor koplopers van zuivelvrije melken. Natuurlijk krijgt het soms een slechte reputatie vanwege zijn aparte en unieke smaak, maar kies verstandig en je zult zien waarom het de tand des tijds heeft doorstaan. Kies voor een sojamelk gemaakt van biologische sojabonen, deze is een stuk gezonde en beter voor de planeet! Gebruik sojamelk in je eiwitshakes, smoothies, ontbijtgranen, koffie, ... ALLES wat je maar wil!